Alves. (foto: barcelona, twitter)

Noe av det første Xavi gjorde da han ble overtalt til å returnere til Camp Nou var å ta en telefon til kompisen Dani Alves. Den ferske OL-mesteren representerer alt det Xavi ønsker seg i en Barcelona-spiller. Alves skulle ikke bare være inspirator for de yngre spilleren, høyrebacken skulle bidra på kamparenaen.

Det tok litt tid å få registert Alves, men brasilianeren har nå startet i syv av de åtte kampene han har vært klar for. Samtidig opplever Barcelona-supporterne at noe har skjedd på kamparenaen: Barca har begynt å spille som Barca!

Les: «Verdens største talent» hos Dortmund har fått nok

1-4 seier mot Valencia, totalt 4-2 mot Napoli i Europaligaen, 4-0 seier mot Atlethic Bilbao og senest 2-1 seier mot Elche. Ifølge Sport har Xavi og resten av Barca-ledelsen definert Dani Alves som del av suksessoppskriften.

Den spanske avisen hevder Barcelona har bestemt seg for å tilby Alves forlengelse. Kontrakt ble signert med spill ut sesongen, ifølge Sport får Alves tilbudet om å lede unggutta også ut neste sesong og muligheten til å feire 40-årsdagen i Barca-drakt.

Ny energi. (foto: barcelona, twitter)

Forhandlingene skal ikke være i gang, men med vilje hos Barca til å jekke opp den moderate lønna til Alves, bør det ikke by på noen problemer.

Les: Henning Berg sin erstatter er på plass

Et genialt trekk av Xavi. Dani Alves er det Barcelona skal finne tilbake til.