Skal starte neste sesong med en solid utskiftning. (foto: barcelona, twitter)

Det er et år igjen av avtalen som seriemester Bayern München har med sin største stjerne Robert Lewandowski. – På sitt sedvanlige forsiktige vis har han fortalt sin klubb gjennom snart åtte år han ønsker å dra videre.

Det er selvfølgelig dårlig nytt for den tyske storklubben, de mister i så fall en spiller som leverer 40 til 50 mål hver eneste sesong. – De kan tvinge han til å bli værende og heller ta tapet neste sommer, eller gjøre som Paris Saint-Germain som avslo et bud på over en milliard fra Real Madrid på Kylian Mbappe i fjor sommer og satset på de skulle overtale vidunderbarnet til å bli, noe de faktisk fikk til i går.

Barcelona gjorde en vellykket vintersignering i Pierre-Emerick Aubameyang og klarte å karre seg opp til andreplassen i La Liga. Klubben vil mer og mener de er tilbake med neste full tyngde etter økonomisk trøbbel de siste årene. På pressekonferansen, i forkant av Barcelonas kamp mot Villareal i kveld, bekreftet manager Xavi Hernandez at klubben er interessert i Lewandowski.

Les: Først sikres Mbappé så sendes Leonardo og Pochettino på dør

«Han er et av alternativene, ja»

Xavi påpeker samtidig at en slik overgang ikke ville vært helt lett.

«Han må snakke med klubben, det blir ikke lett å være Bayern»

Bayern München-eier Herbert Hainer tror at Lewandowski ikke går før kontrakten går ut, sommeren 2023.

Men ifølge Bild.de skal Barcelona nå legge inn et bud på Lewandowski, verdt 32 millioner euro. Men ifølge Bild.de forventer den tyske storklubben å kreve rundt 40 millioner euro. – Vi i Sporten.com er overbeviste det trengs vesentlig mer for å sikre seg verdens beste angriper, han er tross alt bare 33 år gammel.

Les: Mundo Deportivo: Xavi har gitt 4 spillere beskjed om exit

Barcelona har tilbudt Robert Lewandowski en treårskontrakt som han ifølge Marca har akseptert.