Blanco. (foto: eintracht, twitter)

Da Xavi Hernandez returnerte til Camp Nou i oktober var han full av optimisme for potensialet til Barcelona-troppen. Så kom hverdagen, der Xavi skjønte at alt ikke var på Barca-stell. «Flere spillere kan ikke Barcas posisjoneringsspill jeg lærte som 11-åring», var kommentaren til Barca-manageren etter noen uker på jobb. Mens Xavi jobber iherdig med å få laget til å spille Barca-fotball, holder klubbpresident Joan Laporta døgnåpent i administrasjonen for å gi manageren mer å jobbe med.

Se La Liga direkte på UnibetTV

Veteranen og Barca-legende Dani Alves var den første som ble hentet til Camp Nou av Xavi i november, men manageren har fortsatt til gode å kunne benytte seg av brasilianeren. 38-åringen var på banen i en showkamp mot Boca Juniors i desember, men blir først denne uken registrert for spill i offisielle kamper.

Les: Mister Wolverhampton-midtstopper, får ny fra Manchester United

Heller ikke 500-millioners investeringen Ferran Torres kan settes i arbeid før Barcelona har kronglet seg forbi begrensingene som La Liga har satt for den gjeldstyngede giganten. Klubbpresidenten tar der hele med stoisk ro.

Se La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 og mye mer på UnibetTV

-Da vi kjøpte Torres visste vi godt at vi ikke hadde lønnsmarginen til ham… Jeg er helt rolig. De jobber med det, og jeg vet at det til slutt løser seg, sier Laporta ifølge Sport.

Barcelona president Joan Laporta og Ferrán Torres

Med Sergio Aguero førtidspensjonert, må Barcelona i tillegg løse utfordringen med å hente inn en senterforward som kan lønnes og levere fra dag én. De siste ukene har Cavani vært sterkt linket til Barca-overgang, men i helgen ga Manchester United manager Rangnick klare signaler om at han skal gjøre alt for at den tidligere PSG-spilleren blir på Old Trafford ut sesongen.

Ifølge spanske Sport har derfor Alvaro Morata rykket opp som toppkandidat til å erstatte Aguero. Ifølge spanske AS er så mye på plass at overgangen blir bekreftet i løpet av denne uken.

Les på Engelske klubber: Gao Jisheng har solgt Southampton

Barcelona nøyer seg ikke kun med å jobbe med nødløsninger for å sikre Champions League kvalikplass til neste sesong, hos Jens Petter Hauges Eintracht Frankfurt er det en 17-åring som planlegger flytting til Barcelona.

Eintracht-trener Markus Krösche bekrefter overfor Kicker at Fabio Blanco trolig forlater klubben i januar. Ulike tyske medier hevder tenåringen, som ble hentet fra Valencia i sommer, nå kjøpes av Barcelona. Høyrevingen har fortsatt til gode å få debut på førstelaget til Eintracht, men dette demper ikke entusiasmen hos Barcelona for den spanske ungdomslandslagsspilleren.

Blanco. (foto: eintracht, twitter)

Nok en økonomisk utfordring klubbpresident Laporta må slåss med? Ifølge Kicker slipper Eintracht Blanco for 500 000 euro, et beløp selv Barcelona skal kunne håndtere.

Les: Er det bare oss, eller nærmer Gareth Bale seg en sluttdato?

Det er vanvittig mange baller som er kastet opp i lufta på Camp Nou og som trenger å fanges, men som Laporta lovet rivalene denne helgen: Barcelona har nå begynt en ny æra…

Barcelona møter Granada i La Liga på lørdag, klokken 18.30