En lønn på 8,58 millioner euro satte fart på Barcelona og fikk dem til å godta et gigantisk tap i salget av Philippe Coutinho. Torsdag ble Barcelona og Aston Villa etter intense forhandlinger enige salg av Philippe Coutinho for 20 millioner euro, samt 50 prosent av gevinst på et eventuelt fremtidig salg.

Katalanerne var først til å annonserte avtalen mellom de to klubbene de siste dagene så fulgte Aston Ville opp noen timer senere. Brasilianeren har spilt på lån hos Aston Villa de siste seks månedene.

Les: Kan bli trøbbel for Xavi

Coutinho har prestert bra i Villa under tidligere Liverpool-lagkamerat Steven Gerrard, spesielt i de første månedene av låneperioden hans.

Les: Chelsea i samtaler med Barcelona om bytteavtale med fire spillere!

Kjøpet endte på halvparten av det de to klubbene hadde avtalt som kjøpsopsjon i låneavtalen.

Barcelona var villige til å inngå kompromisser for å frigjøre lønnsregningen og hente inn nye spillere, så de ble enige om å forhandle om dette beløpet, som endelig er satt til 20 millioner euro.

Les: Blackburn Rovers tar farvel med suksesstreneren

Coutinho kom til Barcelona i januar 2018 etter lange forhandlinger med Liverpool og ble Liverpool-fansen mest forhatte spiller. Den katalanske klubben ønsket ham sommeren 2017, etter Neymars salg til Paris Saint-Germain. I det påfølgende vinterovergangsvinduet var det etter en betaling på 135 millioner euro pluss variabler.

En stor seier for Aston Villa, Gerrard og Coutinho. Klubben får spilleren som har vist hever angrepsspillet til et høyere nivå – til en fullt ut akseptabel pris, Gerrard får nå tid til å planlegge angrepsspillet rundt Coutinho, mens Coutinho endelig får et «hjem» der han blir satt pris på og forventningene lagt på et helt annet nivå når overgangssummen er «normal».

Spiller kardinal: Endelig er Kevin Spacey tilbake i en storfilm