Ferran Torres

Noe er definitivt på gang i Barcelona, med et trylleslag (Xavi) og et kraftig redusert lønnsbudsjett har optimismen igjen kommet tilbake til den gjeldstyngede klubben. Barcelona-direktør Mateu Alemany har reist til Manchester som en del av en «speidertur» i forkant av åpningen av januar vinduet, med Manchester City høyreving Ferran Torres øverst på ønskelisten.

Det katalanske laget har allerede fått Dani Alves på en gratis overgang og har som mål å fullføre ytterligere to signeringer i januar, men begrensede midler betyr at låneavtaler med utsikter til permanente overganger sannsynligvis vil være deres «modus operandi».

Les: Bodø/Glimt tjener fett på Europa-suksess

Akkurat hva Alemany holder på med har blitt diskutert grundig av spanske medier. Cadena SER avslørte turen til Manchester, og i utgangspunktet var det forventet at det ville involvere langsiktige mål som Raheem Sterling. – På grunn av lite tillitt hos manager Pep Guardiola har Sterling ønsket seg bort og da med Barcelona som neste sannsynlige stoppested.

Men! – Nå viser det seg at Sterling ikke er hovedmålet, den spanske journalisten Gerard Romero at det faktisk var Torres som var årsaken til Alemanys reise til Manchester.

Barcelona har fulgt Torres i årevis og vil nå handle på interessen, mens spanjolen selv sies å være interessert i en retur til hjemlandet og en flytting kan være på kortene i januar.

Marca går så langt som å si at det allerede er en avtale om personlige vilkår med Torres, hvis representanter var i Barcelona sist tirsdag. Han har blitt lovet en nesten permanent rolle i laget.

Manager Xavi ble faktisk spurt om ryktene og hvilken spiller han ville at Alemany skulle hente ham tilbake fra Manchester, han svarte: «Cantona». – Les: Kong Eric Cantona annonserer seg selv som ny Manchester United manager

Når oppholdet i Manchester er over, forventes Alemany å fly til Leipzig for et møte om fremtiden til La Masia-akademiutdannet Dani Olmo. (Olmo kommer med en enorm prislapp og kan være en vanskelig signering, men Barcelona forventes å ha mer hell med City)

21 år gamle Ferran Torres, var en integrert del av Guardiolas lag tidligere i sesongen, men en fotskade i midten av oktober sørget for at han mistet momentum.