Xavi fikk ikke spilleren han var lovet. (foto: barca, twitter)

Deadline Day. Det høres overdrevent dramatisk ut, men for en fotballklubb på øverste nivå kan aktivitet på denne dagen påvirke utfallet for sesongen. Manchester United fikk hastet seg til en leieavtale med Bayerns Sabitzer noen dager etter at Christian Eriksen ble måkt ned og ut til måneder med skadefravær. Barcelona var ikke like dyktig.

For det koker skikkelig når minuttene tikker mot midnatt og vinterlukking av overgangsvinduet. Vi husker Odion Ighalos kaotiske Deadline-overgang til Manchester United i 2020. Etter fullført overgang fortalte Shanghai Shenhua-spilleren at han løp febrilsk rundt på hotellet sitt etter en skanner for å rekke å returnere signert kontrakt før midnatt. Han rakk det.

LES: Tottenham må klare seg uten Conte

Hos Barcelona var situasjonen i går en annen. Hector Bellerin var solgt til Sporting, erstatteren sto klar hos MLS-klubben LA Galaxy, nå manglet utfylling og innsending av de siste dokumentene – som ble sendt ett minutt etter fristen og ugyldig.

Hos Chelsea har det også ikke gått helt etter planen. Det meste av fokuset har ligget på å lande Enzo Fernandez-signeringen, Hakim Ziyechs utlånsavtale med PSG var tydeligvis nedprioritert. For ifølge L’Equpe sendte Chelsea flere dokumenter med feil, et rot som endte med at overgangen til PSG på Ziyech ikke ble gjennomført før markedslukking.

LES OGSÅ: Chelseas 10 villeste signeringer

Barcelona har hamret på døra til FIFA for å få sin spiller til Camp Nou, ifølge det franske mediet har Chelsea/PSG møte med det franske fotballforbundet – med korrekt utfylte dokumenter – for å se om leieavtalen kan gjøres gyldig.

Velkommen til Deadline Day.