Det nærmeste vi har sett Xavi gå ned på kne og trygle. (foto: barcelona, twitter)

Historien om Ousmane Dembele er laaaang og forvirrende. Dette er spilleren som kostet godt over milliarden, har underlevert og vært skadet mer enn han har vært på banen, men har vist i siste år av kontrakten (selvfølgelig) at han faktisk kan få ut deler av potensialet Barcelona så i Dortmund-spilleren i 2017.

Xavi har nesten tryglet Dembelé om å bli, der han foran mikrofonene ikke har latt det være tvil om at soon to be free agent er viktig for Barca, Barcelona har ifølge spansk media fulgt opp med gjentatte kontraktsforbedringer. Dette i en situasjon der klubben såvidt har hodet over den økonomiske kvikksanden som gir klubben et negativt handlingsrom på overgangsmarkedet.

LES: Presenterte Vincent Kompany med historisk sus

Ifølge ulike spanske medier har Barcelona sendt nok et tilbud med kontraktsforlengelse til 24-åringen, som ble sendt i retur usignert. Dette skal være det siste budet som kommer fra Barcelona. Ifølge AS er høyrevingen i tette forhandlinger med Chelsea, der han kan bli gjenforent med Thomas Tuchel, treneren som kjente ham i tiden før den katastrofale overgangen til Barcelona.

Den franske landslagsspilleren kan sin fotball, men for Barca-supporterne, Xavi og klubben vil det bli en befrielse å sette en strek over dette kapitlet, som trolig kommer inn i klubbens Hall of Shame for elendige investeringer.

LES: Barcelona i sjokk over Lewandowski prising, Manchester United derimot…