Dani Olmo. Bilde Barcelona FC

Gliset til Dani Olmo når han feirer sin debut ved å score mål og avgjøre gårsdagens La Liga kamp er ikke å ta feil av. Barcelona som lå under på Vallecas snudde kampen og topper nå tabellen takket være Dani Olmo som ikke ble trodd på for ti år siden og sendt ut fra akademiet.

Barcelona slet med å registrere nysigneringen Dani Olmo på grunn av økonomiske problemer, men fikk sent på mandag grønt lys, noe som gjorde han faktsk kunne spille.

Årsaken til at Dani Olmo ble godkjent av La Liga er en skadet Andreas Christensen. – Dansken som har skadet akilles vil være ute i to måneder. – Det finnes et medisinsk unntak fra regelen om bærekraft ved oppmelding av nye spillere skade åpnet opp for spill og med det tok Barcelona toppen av tabellen.

Les: Har funnet en ny rolle for «usalgbar» Manchester United stjerne samtidig som Lazio banker på

Etter en fantastisk Euro 2024 mesterskap for Spania, signerte Olmo for Barcelona fra RB Leipzig for 55 millioner euro.

Olmo, som tilbrakte tid i Barcelonas akademi, signerte en seksårskontrakt og tok nr. 20-skjorten.

FC Barcelona startet sesongen med tre seire av tre, og alle med den samme 2-1-resultatet.

Som mot Valencia på åpningsdagen, gjorde de det på den harde måten. 1-0 under etter en litt sur første omgang, skrudde de opp varmen i den andre, med Pedri som tok utligningen og Dani Olmo fikk en fantastisk debut ved å score vinnermålet.

Tidlig tilbakeslag
Med bare én seier fra de siste seks møtene, og ingen på Vallecas på tre, har Barça slitt mot Rayo de siste årene. Dette spillet viste seg å være intet unntak.

Ikke bare tok hjemmelaget ledelsen etter bare ti minutter, men i all rettferdighet, fortjent ledelse. Etter å ha hindret en rekke tidlige angrep, gjorde Barça-forsvaret det altfor enkelt for Jorge de Frutos å levere et innlegg fra høyre og for Unai López å sette det forbi Ter Stegen .

Den katalanske responsen var god, men det samme var Rayos forsøk på å forsvare ledelsen. Barça fikk nå mesteparten av ballen, men bortsett fra en stor sjanse for Lamine Yamal som Cardenas klarte å redde, var det ikke så mye å bekymre Vallecas.

En enorm forbedring var nødvendig i andre omgang, og introduksjonen til debutanten Dani Olmo sørget for nettopp det. Den nye signeringen satte seg umiddelbart til rette i pliktene sine, og på et blunk raklet ballen på tverrliggeren fra langt hold.

Et mer inspirert Barça fant snart målet de lette etter. Pedri til Raphinha , Raphniha tilbake til Pedri, og kanariøyboeren jevnet opp resultatet.

Robert Lewandowski så ut til å ha scoret for tredje kamp på rad og førte til 2-1 for Barça, men VAR hadde oppdaget en tidligere krenkelse av Jules Konde , og målet ble irriterende krita. Franskmannen tråkket riktignok en motstanders tå, men det var likevel et veldig modig oppkall av dommeren.

Les på F7: Sigourney Weaver bekrefter rolle i den kommende Star Wars-filmen «The Mandalorian & Grogu»

Ingen vits å krangle, avgjørelsen ble tatt og Barcelona var tilbake til 1-1. Barça var i høyeste grad laget på topp, og det var fortsatt over et kvarter før rettferdigheten skulle skje.

Og det ble servert. Først ved Lamine Yamals assist og deretter ved Olmos jevne avslutning, som la ballen perfekt mellom motstanderens keeper og stolpen.

Det hadde vært en imponerende debut fra den tidligere Leipzig-spilelren, så komfortabel at det så ut som han hadde spilt for Barça i årevis, og han hadde toppet en strålende natt med å ta vinnermålet.

For uansett hvor hardt Rayo prøvde å kjempe seg tilbake til dette spillet, ville det være til ingen nytte. Den perfekte starten på Hansi Flicks periode som Barça-manager har fortsatt.