Tromsdalen som knapt har klart å bevege seg inn på motstandernes banehalvdel så langt denne sesongen i OBOS-ligaen sendte Eliteserielaget Sarpsborg ut av cupen i 3.runde med en 1-0 seier.

Vålerenga, Sarpsborg, Strømsgodset og Lillestrøm ble alle slått ut av cupen i 3. runde de ble slått ut i tur og orden av Bærum, Tromsdalenro, Fram Larvik og Strømmen.

Les: Askøyværing tatt ut til Tour de France for første gang

Rosenborg i trengte ekstraomganger for å vinne 2-1 mot  Ull/Kisa og Odd mot Sandefjord gikk enda lenger, Eliteserielaget Odd trengte straffesparkkonkurranse for å hale hjem seieren.

I Bærum slappet Vålerenga av med en 2 – 0 ledelse, det skulle de ikke gjort. Bærum som veldig ofte blir undervurder satte igang en formidabel snuoperasjon.  2.-divisjonslaget vant til slutt 5- 3 og er klare for 4. runde.

En annen kjempeoverraskelse kom i nord. Tromsdalen har ennå ikke vunnet i OBOS-Ligaen.  Det så helsvart ut da Lasse Berg Johnsen ble utvist for hjemmelaget. Men vertene kriget Sarpsborg ut av stilen, og etter en time avgjorde Tomas Kristoffersen for hjemmelaget. 1-0 betydde at nok et eliteserielag er ute.

Fram Larvik fra 2. divisjon slo ut Start i forrige runde. Onsdag var det Strømsgodset som måtte takke for seg etter en tur til Vestfold. Gjestene tok en tidlig ledelse, men et selvmål og en straffescoring av Sindre Osestad sørget for en ny Fram-overraskelse.

Les: Strømsgodset i krise har hentet ny trener som ikke akkurat oser av suksess

Også cupvinneren fra 2017, Lillestrøm, måtte gi tapt onsdag. De tapte 1-0 i lokaloppgjøret mot Strømmen. Matchvinner ble Sivert Stenseth Gussiås.

Ranheim, Viking, Kristiansund, Odd, Rosenborg, Brann og Mjøndalen gikk alle videre.

Ranheim vant enkelt 3-0 på bortebane mot Skeid i Oslo, Viking vant 2-1 borte i lokaloppgjøret mot Sandnes Ulf og Kristiansund slo Levanger komfortabelt 3-1 på bortebane. Mjøndalen måtte jobbe hardt, men vant 1-0 mot 2. divisjonslaget Grorud.

Brann havnet bakpå borte mot Sogndal, men to raske scoringer før pause sørget for at bergenserne også er blant lagene som er klare for 4. runde.

Les på F7: Det mest radikale og opprørske valget du kan gjøre, er å være optimistisk