Lionel Messi har funnet seg til rette i Paris

Den franske storklubben har fått mye pes for å betale superstjerne Lionel Messi flere hundre millioner i lønning, men nå viser et seg at Paris Saint-Germain har tjent 700 millioner euro ekstra i kommersielle inntekter siden han signerte for klubben i fjor.

Messi kom til PSG på en gratis overgang fra Barcelona i august 2021 på en toårsavtale verdt €70 millioner, delt inn i en lønn på €30 millioner i fjor og €40 millioner denne sesongen. Det er også en opsjon på forlengelse med ytterligere 12 måneder.

I følge det argentinske utsalgsstedet El Economista tok Messi med seg ti nye sponsorer som økte PSGs kommersielle inntekter med 13 % etter at lukrative avtaler ble inngått med merker som Dior, Crypto.com og Volt.

Kontroversielt: Beckham fortsetter å tjene STORE penger på VM i Qatar

Ligue 1 mestrene opplevde også skjortesalget deres vokse eksponentielt, med mer enn en million solgte enheter, hvorav 60 % var med Messis navn og nummer. – Markedsdirektør i PSG, Marc Armstrong, hevdet at etterspørselen har vokst «mellom 30 og 40 prosent», og at tallet kan være enda høyere uten forsyningsbegrensninger.

Armstrong sa: «Når en overgang av denne størrelsesorden skjer, Cristiano Ronaldo til Manchester United for eksempel, kan du tro at de kommer til å betale ham for å selge skjorter, men det er ikke tilfelle.

«Du kan ikke produsere mange ekstra skjorter. Avtalen er satt til å garantere svært viktige minimumskrav, men vi kan ikke møte etterspørselen etter Messis skjorter. Vi har nådd taket.»

PSG så også deres tilstedeværelse på sosiale nettverk nesten doblet siden Messis signering, følgere på Instagram gikk fra 38,5 m til 60,9 m.

Barcelona vært i økonomisk uorden den siste tiden, og det kulminerte med at de ikke klarte å fornye Messis kontrakt i fjor sommer, til tross for at den argentinske superstjernen tilbød 50% reduksjon av lønna.

Analyse fra Brand Finance i fjor skisserte at Messis avgang sannsynligvis ville koste Barca rundt 137 millioner euro og ville slå av 11 % av deres «brand value».

Rapporten hevdet at Messis skjortesalg var verdt over 200 millioner euro per år, men Barca ville bare ha mottatt rundt 30 millioner euro fra dette tallet på grunn av avtalen deres med produsentene Nike.

Det ble også antatt at Barca ville tape rundt €77 millioner i kommersielle inntekter samt en ytterligere €17 millioner nedgang i merkevareverdien på grunn av at han gikk glipp av hans bidrag på banen.

Les: Barcelonas budsjett overstiger én milliard euro

Lionel Messi er for tiden på jobb for Argentina, i natt vant de en vennskapskamp 3 – 0 mot Honduras hvor PSG sin gullkalv scoret to av målene.

SISTE: Scott Parker aktuell for ny klubb