Der König. (foto: bayern, twitter)

Den tyske bautaen har vært med på det som finnes av oppturer: Verdensmester, to ganger Champions League-mester, åtte ganger Bundesliga-mester. Med på veien har det også vært noen tunge perioder med operasjoner og rehabilitering, men det som kjennetegner 34-åringen, er at han aldri har latt seg stanse.

I april var det gnisninger med klubben han lojalt hadde tjent siden 2011, der han gikk skarpt ut da detaljer rundt kontraktsforhandlingene ble lekket.

-Det irriterer meg selvfølgelig. Det er ikke det Bayern jeg kjenner. Det har alltid vært viktig for meg å kunne jobbe i fortrolighet med lederne i klubben, for jeg er lojal overfor klubben som spiller og kaptein, sa Neuer.

Les: Giggs vifter bort tvilerne: Manchester United får spilleren supporterne har skreket etter

Bayern München hentet inn Tysklands neste stor keeper, Alexander Nübel, og flere forventet at Neuer kom til å søke overgang. Neuer ble.

I mai ble forlengelsen signert, og all tvil om hvem som er sjefen hos Bayern innenfor sekstenmeteren ble feid bort. 21. oktober sørget Neuer for en helt spesiell rekord som befester posisjonen hos Bundesliga-giganten og i verden. Da måtte Diego Simeones menn slukøret gå i garderoben uten scoring.

Les: Avgjort etter første kamp: Ingen kan nekte Bayern München Champions League-titlen

I Premier League heves Liverpools Alisson som den største. For oss er det et rimelig langt stykke igjen før brasilianeren kan sammenlignes med Manuel Neuer – der König.

Les: Ancelottis største stjerne kostet godt under 20 millioner kroner