Gian Piero Gasperini

Italiensk presse er forbausende samstemte i sin beskrivelse av den jobben som Atalanta-manager Gian Piero Gasperini har gjort sist sesong. – Han har fått æren av å dyrke frem Rasmus Højlund som kommer til å bringe store penge inn i en slunken klubbkasse og vise at han fortsetter å lede klubben, lojalt, til tross for at han før sesongen fikk tilbud fra klubben som var villige til å tredoble hans lønning.

Atalantas danske spiss Rasmus Højlund som norsk presse elsker å kalle Danmarks Haaland kommer til å bli solgt. Manchester United har vært tidlig ute og for et par uker siden ble enige med 20 åringen om de personlige betingelsene.

Det sies at det allerede har kommet inn to bud fra Old Trafford som har vært i underkant av hva Atalanta ser for seg i en overgang. Mens klubben har nevnt summer som 60 til 70 millioner euro er Gasperini i en bemerkning i forbiparten sitert i RAI 1 med følgende: «Minst 100 millioner»

Noe som sikkert vil drive opp temperaturen på forhandligene og prisen er Paris Saint-Germain sin interesse, den franske storklubben er kjent for å kunne betale godt når det trengs.

Les: Vil kapre Manchester Uniteds Højlund-avtale

Gasperini kommentarer i forbindelse med returen av laget etter sommerferie og oppkjøring til neste sesong tyder på at Manchester United har biffet opp sitt bud for å sikre seg Rasmus Højlund: «Højlund og Manchester United? Noen ganger er det valg som må bli tatt … Vi er alle nødt til å vurdere de finansielle faktorerne. Han er veldig fornøyd her. Jeg ville selvfølgelig elsket å beholde han, men noen ganger er klubber nødt til å vurdere det når det kommer store bud»

Les: Maguire svært aktuell etter dårlig Fofana nyhet