Holdt nesten. for Martin Ødegaard. (foto: Arsenal)

Dette er overskriften i en av Englands største fotballaviser FOURFOURTWO. – De legger iokke papp imellom når de beskriver Arsenals saktmodige Champions League-exit mot Bayern München. Det var ingenting en annen spiss ville ha fikset – men rotet på midtbanen var blendende åpenbart.

Fans har ropt etter en spiss i verdensklasse hele sesonen, men ekspertene er overbevist om at Erling Braut Haaland ville slitt like mye som Kai Havertz. – Det er noe vi her hjemme på berget har erfart med selvsyn. En verdensklasse spiss trenger støtte i alle ledd fra sine lagkamerater og et system som virker.

Les: Bekrefter forhandlinger – ikke bare med Bayern München – men flere klubber

Engelsk presse er i full gang med å dissekere Arseanl sin eksit fra Champions League. – Det er klare svakheter som er avslørt de ble ekstra tydelige etter de røk ut mot et Bayern München-lag som har vært usinspirert hele sesongen.

Manager Mikel Arteta har identifisert flere svakheter: Mangel på erfaring kostet dem i et kritisk øyeblikk, likeledes har den baskiske sjefen ikke klart å rotere utover 14 eller 15 faste spillere, noe som gjør at kjernen i troppen hans er sliten, og skadeproblemer har hindret ham i å integrere flere i utkanten.

Men selv om supporterne vil peke på deres manglende evne til å få skudd borte mot Bayern München, stikker problemene langt dypere enn bare å signere en spiss på toppnivå.

Ekspertene til FourFlourTwo skriver:

Arsenals midtbane har til tider vært dyfunksjonell denne sesongen

Les på F7: Quentin Tarantino skroter «The Movie Critic» som sin siste film

En godt organisert midtbane har vært deres akilleshæl, ikke bare mot Bayern over to kamper, men i forrige runde mot Porto . Det var et problem mot Aston Villa i helgen. Det er hvordan Fulham fikk fire poeng fra seks mot Gunners denne sesongen.

Forrige sesong fikk Bukayo Saka og Gabriel Martinelli 15 ligamål hver seg. Denne sesongen har de blitt dobbeltmerket – mer enn vanlig – og forlatt isolert på sidelinjen. Arteta vil at de skal gi plass til Martin Ødegaard og hans andre nr. 8 (enten det er Havertz, Trossard eller Rice) til å gå gjennom midten. Men Arsenal sliter med å trenge gjennom midten av banen når de spiller Rice og Jorginho som en dobbel pivot .

Ødegaard hjelper til med det når han faller dypt for å hjelpe til med oppbygging. Ben White kan overlappe Saka for å skape plass. Men Martinelli er neglisjert på venstrekanten, uten overlappende bakspiller, ingen overlappende midtbanespiller og ingen spiss som er villig til å drive ut til flanken for å la ham bryte inn.

Da Emile Smith Rowe kom inn mot Villa, skapte han mer plass for Saka enn han vanligvis får sammen med Ødegaard. Martinelli har heller ikke hatt i nærheten av den plassen hele sesongen.

Blålink: Sjekk ut Strawberry med over med over 225 hoteller over hele Norden