Edu Gaspar og Arteta trenger alle millioner de kan få til sommerens overgangsmarked.

Det er noe «Erling Haalandsk» over prosessen med 22-åringen Mykhailo Mudryk. Store klubber som bruker det som er av lovlige og ulovlige midler for å hindre rivalen fra å vinne signeringskampen. Arsenal var tidligst ute med å bearbeide den ukrainske spilleren, men ifølge Shakhtar ulovlig tidlig. Det endte med Chelsea-signering, nå forteller Shakhtar-direktøren om hva som foregikk bak kulissene.

-Arsenal kontaktet spilleren nesten halvannen måned før de kontaktet oss. Kan dere forestille dere at Mikel Arteta, Oleksandr Zinchenko og sportsdirektør Edu ringte til deg hver dag. Da jeg møtte Arsenal, innrømmet de at de allerede hadde pratet med spilleren, begynner Shakthar-direktør Sergi Palkin i et intervju med The Athletic.

LES: Arsenal planlegger gigantbud til sommeren!

Og Chelsea?

-Med Chelsea var det annerledes, for de ringte meg i slutten av desember og spurte om de kunne ta kontakt med Mudryk, og det sa jeg selvfølgelig ja til, kommer det fra Palkin.

Som ikke kommer til å sende en offisiell klage på Arsenal til FIFA. Londonklubben spilte uansett en rolle i å presse opp prisen Chelsea valgte å betale.

LES OGSÅ: Jens Petter Hauge er i praksis ferdig i Belgia