Merih Demiral

Man kan si at den tyrkiske landslagsstopperen Merih Demiral har hatt uflaks da han etter en fantastisk sesong for Sassuoli ble kjøpt av Juventus rett før de overraskende kapret Nederlands supertalent Matthijs de Ligt. – Resultat kun 90 minutter spilt for Juventus i Serie A.

21-åringen fikk kun et halvt år i Sassuolo før Juventus snappet ham opp i juli. Siden har det bare blitt én seriekamp for stopperen med en fortid i Alanyaspor og portugisiske Sporting. – Da Juventus hentet Matthijs de Ligt var det med lovnad om betydelig spilletid, en avtale de vanligvis ikke gjør, men de konkurrerte med det som fantes av toppklubber i Europa.

Les: Det tok bare 12 kamper for Mauricio Pochettino å miste sin heltestatus

Nå skriver avisen Corriere Torino, at dette åpner for nok en overgang for den duellsterke tyrkeren. Det er nemlig ikke bare De Ligt som står foran Demital i køen. – Fra før har Juventus den italienske landslagskapteinen Leonardo Bonucci i troppen, og det er tydelig at Juventus manager Maurizio Sarri foretrekker å benytte seg av Daniele Rugani fremfor Demiral.

I tillegg til De Ligt, Rugani og Bonucci har Juventus og Giorgio Chiellini, som er ute med langtidsskade etter at han rev korsbåndet i det ene kneet tidlig denne sesongen.

Selv om Demiral ikke har spilt mye for Juventus, så er det hans prestasjoner for det tyrkiske landslaget som skal ha gjort at både Manchester United og Arsenal har siktet seg inn på forsvarskjempen.

Les på Popidol: «The Witcher» Ny sesong bestemt allerede en måned før premiere

I tospann med Leicester-stopperen Caglar Söyüncü har nemlig Demiral vist ved flere anledninger at han er mer enn kapabel til å prestere mot de største. I gruppe med Frankrike, Island og Albania, så kvalifiserte Tyrkia seg direkte til neste sommers mesterskap.

Med kun tre baklengsmål gjennom hele kvalifiseringen, så var de også det laget som slapp inn minst mål i gruppe H. I gruppe G slapp Polen inn tre mål de også, mens Belgia slapp inn kun to mål i gruppe I med nasjoner som Russland og Skottland.

Ifølge den italienske avisen skal United og Arsenal ha vært tilstede under Tyrkias EM-kvalifiseringskamp mot Island i Istanbul, der oppgjøret til slutt endte 0-0.

Verdensrekorder
Samme avis skriver at Juventus skal ha satt en pris på 35 millioner euro for den tyrkiske landslagsstopperen. Dette skal være en sum som anses å være for høy for den tredje klubben som oppgis å være interessert i Demiral: AC Milan.

Dette skal uansett ikke være en sum som avskrekker hverken Ole Gunnar Solskjærs eller Unai Emerys klubb inn mot janauarvinduet, skal vi tro den italienske avisen.

I sommer knuste Manchester United verdensrekorden hva angår overgangssum for en midtstopper, da de brukte 80 millioner pund på å hente Harry Maguire fra Leicester. Den tidligere rekorden var det Liverpool som hadde da Virgil van Dijk ble kjøpt fra Southampton i 2018.