Muligheten Arteta ikke kan la gå fra seg? (foto: arsenal, twitter)

Den sentrale midtbanen hos Arsenal har vært utsatt med skader denne sesongen. Det synes ikke med Londonklubben øverst på Premier Leagu-tabellen med 21 poeng på 8 kamper, men Mikel Arteta vet bedre enn de fleste hva det vil si å være tynt dekket i en posisjon de siste månedene av sesongen. Det styres inn mot forsterkning i januar, nå åpner det seg opp for en langsiktig løsning.

N’Golo Kanté blir vurdert som en av verdens beste midtbanemotorer, i Chelsea-drakta (og den franske landslagsdrakta) har han sesong etter sesong vært outstanding. Hos Chelsea er det likevel en kald skulder som vendes mot 31-åringen i kontraktsforhandlingene. Med utløp i sommer har det vært maks uflaks for Kanté å dra på seg en muskelskade, så langt i sesongen har det blitt bare to kamper på banen for spilleren.

LES: Inter-legende Stankovic skal redde Serie A-klubb

Kanté ønsker fireårskontrakt hos Chelsea for å forlenge, Todd Boehly er ifølge foot Mercato ikke interessert i å gi 31-åringen en langsiktig kontakt. De franske mediet hevder Kanté har det å bli boende i London så høyt oppe på prioriteringslista, at han ser både Arsenal og Tottenham som aktuelle.

Da er spørsmålet hos Arteta og Edu om Arsenal skal hente inn spilleren som har vært en av de dominerende på midtbanen i Premier League siden overgangen fra Leicester i 2016, eller satse på ungt talent som kan ha et tiår i Arsenal-drakta foran seg.

LES OGSÅ: Wolverhampton hopper på muligheten som åpnet seg i La Liga