Xhaka. (foto: arsenal, twitter)

London-klubben har overrasket alle med å være villige til å bruke penger denne sommeren, det betyr samtidig at noe må i retur. – En av dem er Granit Xhaka som etter flere måneder med usikkerhet er i ferd med å forlate Arsenal for Bayer Leverkusen.

Den 30-årige sveitsiske midtbanespilleren har vært koblet til Leverkusen en stund, og de to klubbene ser ut til å ha blitt enige. – går avtalen igjennom vil Xhaka forlate Emirates Stadium syv år etter han ankom fra Borussia Mönchengladbach.

Les: Plutselig dukket det opp noen med mye større lommebok enn Manchester United

Ifølge football.london er Leverkusen på nippet til å forsegle en avtale på 25 millioner euro for Xhaka som har 12 måneder igjen av sin kontrakt med Arsenal.

Tidligere klubbkaptein, Xhaka har hatt en renessanse de siste sesongene, og levert konsekvent sterke prestasjoner forrige periode da Gunners var nær ved å vinne Premier League-tittelen under Mikel Arteta. – Han har spilt 297 kamper for klubben i alle konkurranser, og scoret 23 mål – inkludert ni i 2022/23, hans høyeste totalsum noensinne på en enkelt sesong.

Hans tilsynelatende nært forestående avgang kan falle sammen med ankomsten til Declan Rice i Nord-London – og Arsenal ser ut til å sikre West Ham-kapteinens signatur når som helst nå.

Les: Agenten til Jürgen Klopp avviser det hele som tøv

Arsenal har solgt bare den ene seniorspilleren så langt dette overgangsvinduet, med Pablo Mari på vei til Monza i Serie A – mens Ainsley Maitland-Niles er det største navnet blant 10 frigitte spillere.

Når det gjelder inngående, er Kai Havertz den eneste nye ankomsten så langt, og fullfører et bytte på 65 millioner pund fra Chelsea.

Men det kan likevel bli en veldig travel sommer for Arteta og co, ettersom Gunners ser ut til å styrke troppen sin i klarhet for sin første Champions League-sesong siden 2016/17.