Torsdag sprakk nyheten om at tre ungdomsspillere fra Real Madrid ble arrestert av sivilgarden for en påstått sak om å avsløre hemmeligheter av seksuell karakter, mens en annen har blitt avhørt som en del av etterforskningen.

Real Madrid bekreftet at fire av spillerne deres samarbeidet med myndighetene om saken, selv om de nektet å forplikte seg ytterligere, mens situasjonen er pågående.

Les: Newcastle har Premier Leagues nest raskeste spiller

Det påstås at trioen var involvert i spredningen av en privat video på WhatsApp, der en mindreårig angivelig var med i videoen. Diario AS har rapportert om den mulige straffen de siktede spillerne kan få, med det verst tenkelige utfallet for dem gir fem års fengsel.

«Hvis offeret ikke har samtykket til opptak av videoen, gir artikkel 197.1 i straffeloven en straff på ett til fire års fengsel og en bot på 12 til 24 måneder for den som tok opp videoen. Straffen vil økes, i henhold til artikkel 197.3, med en strafferamme på to til fem års fengsel dersom de i tillegg til opptaket har gått videre med å spre videoen. I begge tilfeller vil disse straffene økes dersom offeret er mindreårig (artikkel 197.5 i straffeloven).»

Saken er fortsatt i en veldig tidlig fase, og Real Madrid har allerede sagt at de vil ta passende tiltak når de har mottatt alle fakta.