Hjem Nyheter Antidoping Norge- En bot er ikke nok!
Antidoping Norge- En bot er ikke nok!

Antidoping Norge- En bot er ikke nok!

september 5, 2017

Sjefen for Antidoping Norge, Anders Solheim går i strupen på den internasjonale OL komiteen etter at det igjen går rykter om at russerne driver med organisert doping. Han mener at siden utøvere som Therese Johaug får strenge og harde straffer, burde også en rekke russiske utøvere bli straffet. Og i det legger han ikke en bot.

Det ble nylig avslørt at over 1000 russiske OL-utøvere som deltok i en rekke grener under OL i Sotchi i 2014 har deltatt i et omfattende dopingprogram i regi av den russiske stat. Etter at lekene var avsluttet innrømte sjefen for russisk antidoping Grigori Rodsjenkov at han med vilje hadde byttet ut positive prøver med rene prøver ved flere anledninger.

Mer om doping:

Anders Solheim hadde denne uttalelsen til den internasjonale OL komiteen: – Russland må erkjenne at de har hatt et problem. Alternativt må de komme opp med en god forklaring på det som har skjedd, som alle kan akseptere. De må ta konsekvensene. Ellers synes jeg det er riktig at de blir hjemme.

De aller fleste var imot at Russland skulle få sende sine utøvere til OL i Rio i 2016, IOC gikk da imot strømmen og lot nesten alle russiske utøvere delta i lekene.

Mer om OL 2018:

De har ikke enda bestemt seg om hvorvidt de vil la Russiske utøvere som mange tviler på delta i de kommende vinterlekene. Mange i det russiske idrettsapparatet er innblandet i denne skandalen, og ifølge den norske antidopingsjefen så er denne skandalen såpass utbredt og stor at hele det russiske OL teamet burde bli diskvalifisert før OL i Sør Korea om knappe 5 måneder.

Les også: