(foto: united, twitter)

Litt usikker på hva det betyr i praksis for Antony at en av de tre kvinnene som anklaget han for vold i hjemmet har trukket sin klage.

Den 23 år gamle venstrevingen som ble hentet i fjor sommer fra Ajax for 95 millioner euro er for tiden på permisjon mens anklagene bir etterforsket. Antony ble først anklaget for å ha angrepet tidligere kjæreste Gabriela Cavallin, som påsto at brasilianeren angrep henne ved flere anledninger mellom juni 2022 og mai 2023.

Les: Forlengelsen med Kyle Walker stanser ikke Citys raid mot Chelsea

Antony var borte med det brasilianske landslaget da de første anklagene dukket opp, og 23-åringen ble henlagt av Selecao etter Cavallins anklager, som inkluderte et påstått hodestøt på et hotell i Manchester i januar.

Cavallin ble sagt å ha krevd sykehusbehandling fra det påståtte overgrepet, og Antony ble også anklaget for å ha løsnet et av brystimplantatene hennes ved å slå henne i brystet, og krevde at hun måtte gjennomgå operasjon.

Noen dager senere kom to andre kvinner frem med krav mot Antony, inkludert jusstudent Rayssa de Freitas, som skal ha blitt skadet av Antony etter et overgrep i en bil.

Hendelsen fant tilsynelatende sted i Sao Paulo i mai 2022.

The Telegraph hevder imidlertid nå at De Freitas har trukket tilbake påstanden mot Antony, og en politianmeldelse fra den tiden – som Manchester United ikke var klar over – er også trukket tilbake i sin helhet.

Man United har blitt anklaget for å ha unnlatt å gjennomføre forsvarlige bakgrunnssjekker av spillere i kjølvannet av påstandene, men klubben insisterer på at «due diligence» ble tatt, og de mener at kun en håndfull personer hadde tilgang til politirapporten.

LES OGSÅ: Når Brighton lurer på hvor mye penger de har, sjekker de kontofonen til Chelsea

Antony og De Freitas skal ha vært i bilen sammen med en annen kvinne, som først ble anklaget for overgrep av sistnevnte før de også forkynte at De Freitas hadde angrepet henne.

Politiet i Brasil og England ser fortsatt på Cavallins påstander, mens bankansatte Ingrid Lana også har uttalt at Antony dyttet henne mot en vegg hjemme hos ham i Manchester i oktober etter at hun avviste hans seksuelle tilnærmelser.

Antony nekter for alle anklagene mot ham. Han forblir på ubestemt betalt permisjon fra Man United mens han bestrider anklagene.

Den brasilianske landslagsspilleren – som forlot Sao Paulo for Ajax i 2020 – har scoret åtte mål og gitt tre assist på 48 kamper for de røde djevlene siden han flyttet med store penger til Old Trafford.

Antonys fravær faller sammen med Jadon Sanchos eksil fra førstelaget, ettersom den engelske landslagsspilleren har blitt utstøtt av Erik ten Hag etter offentlig å snakket ut managerens påstander om hans innsats på trening.