Anders Fannemel

Anders Fannemel må opereres etter at det er konstatert skade i både korsbånd og menisk etter torsdagens fall i Polen. – Han falt da han hoppet hele 140 meter i Wisla torsdag. Hornindal-hopperen ble sendt til sykehus etter å ha pådratt seg en kneskade.

«Anders har en fremre korsbåndskade i venstre kne og meniskskade som krever reparasjon, Vi planlegger rekonstruksjon av fremre korsbånd og reparasjon av menisken i løpet av kort tid. Deretter venter opptrening av kneet i minst ni måneder før det er aktuelt å hoppe på ski igjen», sier landslagslege Guri Ekås.

Les: Real Madrids første kvinnelige superstjerne på plass

Fannemel falt da han hoppet hele 140 meter på trening i Wisla. Hornindal-hopperen ble raskt sendt til polsk sykehus. Fredag var den tidligere verdensrekordholderen til ytterligere undersøkelser på Olympiatoppen.

«Bildene viser at Anders dessverre har ødelagt korsbåndet og menisken. Det betyr at han får et lengre opphold på sidelinjen», sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Fannemel hadde tydelige smerter på sletta etter fallet. Veteranen fikk problemer da skiene skar ut etter landingen, og kneet fikk en voldsom belastning.

– Vi ønsker Anders riktig god bedring. Dette er en tung smell for hele den norske hoppfamilien. Vi skal støtte Anders gjennom hele opptreningsfasen. Jeg håper vi får se han i godt gammelt slag når han er tilbake fra denne alvorlige skaden, sier Stöckl.

Sesongens første Sommer Grand Prix-renn arrangeres i Wisla i helgen. Johann André Forfang, Robin Pedersen, Marius Lindvik og Daniel-André Tande utgjør det norske laget i lørdagens lagkonkurranse.

Les på Popidol: Quentin Tarantino vil lage Star Trek på en måte du aldri før har sett