Vi er fullstendig klar over at Györ er en ungarsk klubb, men med så mange norske spillere er laget litt vårt også. – Nå har Györ gjort et varp; de har klart å hente Amanda Kurtovic fra CSM Bucuresti, men byttet skjer først til sommeren. 

27-åringen har spilt for den rumenske klubben CSM Bucuresti siden 2017

Det er nesten enklere for trenerne å lære seg norsk enn at treningene skal foregå på engelsk, Amanda Kurtuvic blir lagvenninne med Nora Mørk (!), Stine Bredal Oftedal, Kari Aalvik Grimsbø, Veronica Kristiansen og Kari Brattset.

– Vi behøvde ingen introduksjon, jeg har spilt mot dem flere ganger. Det er utvilsomt en av de beste klubbene i verden, og jeg er stolt av å være her de neste tre årene, sier Kurtovic til Györs nettsted.

Kurtovic vil dermed måtte konkurrere om plassen med Nora Mørk når hun kommer tilbake fra skade, men Mørk skal være på vei bort fra den ungarske klubben. Den franske avisen L’Equipe har meldt at Mørk skal være på vei til nettopp CSM Bucuresti, Kurtovic’ gamle klubb.

Dermed kan det hende at de to norske stjernene erstatter hverandre i sine respektive klubber.

Kurtovic har vært skadet siden november, og var ikke med da de norske håndballjentene spilte EM i desember. Hun røk korsbåndet i generalprøven mot Frankrike:

Györ vant mesterligaen både i 2017 og i 2018.