Har sine favoritter, men gidder ikke betale overpris. (foto: Manchester United)

Sir Jim Ratcliffe driver showet i Manchester United nå etter hans kjøp av 27,7% av aksjene ble fullført. Det er allerede mange vanskelige beslutninger som INEOS-eieren må ta.

Den viktigste er fremtiden til manager Erik ten Hag som viste han var strategisk dårlig senest i 2 – 1 tapet mot Fulham hjemme på Old Trafford.

Les: Fransk media: Manchester United-bossen vil ha Zidane

Offentlig har Ratcliffe gjort sitt beste for å distansere seg fra enhver umiddelbar avgjørelse, men et tilbakeblikk på INEOS’ historie med managere i løpet av tiden deres med både Lausanne-Sport og Nice kan gi en indikasjon på hvilken retning Manchester United sannsynligvis vil ta.

Lausanne-Sport
Fabio Celestini: Kamper under INEOS: 16

Fabio Celestini hadde hatt ansvaret i Lausanne i over to år da INEOS ankom i november 2017. Han hadde tatt laget fra randen av nedrykk til tredje nåvå helt tilbake til toppserien, men han klarte bare fem måneder til i jobben etter at Ratcliffes ladninger ble installert.

Lausanne tapte syv av sine første 11 kamper etter vinterpausen den sesongen, og etterlot dem bunnen av den sveitsiske superligaen, og beslutningen ble tatt om å skille seg fra den populære sjefen.

Tidligere assistent Alexander Weaver, som tok over i mellomtiden sammen med reservetrener Ilija Borenovic, innrømmet senere at han følte at beslutningen om å sparke Celestini tok for lang tid å ta.

Les på F7: Kan vente seg mye benking fremover

Giorgio Contini: Kamper under INEOS: 116

Contini er den som var vart desidert lengst under INEOS-sjefen. Nedrykk til nivå to fikk Lausanne til å stole på sveitsisk-italienske Giorgio Contini, som signerte en toårskontrakt sommeren 2018 som også inkluderte opsjonen for et tredje år.

Etter to sesonger borte ledet Contini Lausanne tilbake til toppserien for sesongen 2020/21. Hans lag ville avslutte en mer enn respektabel sjetteplass det året, så beslutningen om å ikke forlenge Continis kontrakt kom som en virkelig overraskelse.

Ilija Borenovic: Kamper under INEOS: 22

Borenovic, som ble satt til midlertidig da Celestini sluttet, fikk en ny sjanse til å lede laget for sesongen 2021/22.

Det skulle klare bare 22 kamper før han ble kuttet løs. Lausanne vant bare to ligakamper mellom juli 2021 og april 2022 før INEOS ble tvunget til å gå inn.

Alain Casanova: Kamper under INEOS: 18

INEOS henvendte seg til Alain Casanova på vikarbasis for å se ut 2021/22-sesongen, og ga franskmannen i oppgave å holde Lausanne unna nedrykk. – Etter to seire på 18 kamper og det uunngåelige nedrykket som fulgte med den slags form, ble Casanova avskjediget på slutten av sesongen for å gi plass til Ludovic Magnin, som har hatt ansvaret siden juli 2022.

Nice
Patrick Vieira: Kamper under INEOS: 46

Nice hadde blitt ledet av Patrick Vieira i litt over et år da INEOS ankom. Den tidligere Arsenal-midtbanespilleren fikk anstendig tid til å bevise seg for de nye eierne, men etter en elendig periode og stort fall i prestasjoner mot slutten av 2020, ble han sparket i desember.

I skrivende stund har ingen manager tatt ansvar for flere Nice-spill under INEOS.

Adrian Ursea: Kamper under INEOS: 30

Gitt jobben frem til slutten av sesongen for å prøve å snu Nices utvikling. Adrian Ursea gjorde en anstendig jobb. 11 seire førte til at Nice ble nummer ni i Ligue 1 i 2020/21 sesongen, og da måtte det tas en avgjørelse om fremtiden hans.

Ursea ble faktisk tilbudt Lausanne-jobben i 2021 da INEOS ønsket å erstatte Contini, men samtalene brøt sammen og han endte opp med å dra videre.

Christophe Galtier: Kamper under INEOS: 43

For å være rettferdig overfor INEOS og Ratcliffe her, var utnevnelsen av Christophe Galtier en utrolig smart en, og tiden deres sammen var bare så kort på grunn av hvor vellykket den var.

Galtier gjorde underverker i Nice, og førte dem til Coupe de France-finalen og en plass i Europa League takket være deres femteplass i Ligue 1. Den herlige spillestilen deres førte til at Galtier ble «knabbet» av Paris Saint-Germain i 2022. – Det gikk ikke så bra.

Lucien Favre: Kamper under INEOS: 26

I 2021/22 sesongen krevde INEOS suksess fra erstatteren Lucien Favre i 2022/23, men fikk det rett og slett ikke.

Favre forlot laget etter bare 26 kamper, med Nice på 11. plass i ligaen og 12 poeng bak de europeiske plassene, men den siste dråpen var eliminering fra Coupe de France i hendene på tredjelags Le Puy Foot. Favre skulle vare bare to dager etter sluttsignalet.

Didier Digard: Kamper under INEOS: 25

Didier Digard var en unik historie. Den tidligere midtbanespilleren var Nices reservesjef før han ble forfremmet til å fylle tomrommet etter Favre, selv om han ikke hadde de nødvendige trenermerkene.

Som alle som var på Twitter på den tiden vil huske, måtte Nice betale en bot hver gang Digard tok ansvar for en Ligue 1-kamp på grunn av manglende kvalifikasjoner, slik tilfellet var med Will Still i Reims.

Digard var populær og faktisk ganske vellykket, og vant 12 kamper og tapte bare fem, men beslutningen ble tatt om å sende ham tilbake til reserveledelsen for 2023/24. Francesco Farioli kom inn for å erstatte ham.