Alexander Sørloth

Det er selvfølgelig bra å være toppscorer i Süper Lig slik Alexander Sørloth var for Trabzonspor 2019/2020, det er noe helt annet å bøtte inn mål i La Liga. – Det blir lagt merke til av alle!.

For femte kamp på rad scorer Alexander Sørloth i en La Liga kamp. Det er også Real Sociedads femte strake seier i La Liga.

Formen er upåklagelig etter å ha vært på ørkenvandring egentlig helt siden han blir solgt til RB Leipzig i 2020. Sørloth har kontrakt med Bundesliga-klubben frem til 2025. – Det har vært gode tendenser, men mye frem og tilbake med utlån, bytter av managere og vanskeligheter med å få etablert seg skikkelig.

Les på Radiosporten: Kjøper fri Veton Berisha for 40 millioner

Nå inne i sin andre låneperiode med Real Sociedad har det tatt fullstendig av. Manager Imanol Alguacil presser på for en permanent overgang samtidig som RB Leipzig manager Marco Rose har lagt merke til hvordan Alexander Sørloth har blomstret opp.
Alexander Sørloth er i kjempeform og scoret kampens første mål da Real Sociedad slo Rayo Vallecano 2-0 på bortebane i spansk toppfotball lørdag.

Nordmannen har notert seg for nettkjenning i hver av de fem siste seriekampene. Over samme periode har det baskiske laget tatt maks antall poeng og er for øyeblikket helt oppe på en tredjeplass i ligaen.

Den høyreiste spissen fikk nettkjenning allerede kvarteret inn i kampen. David Silva fant Sørloth med en stikker inn i bakrom som nordmannen pirket inn til 1-0.

Les på Sporten: Spezia manager Luca Gotti bekrefter rekordsalg: «Jeg er frustrert»

Lagkamerat Ander Barrenetxea doblet ledelsen for bortelaget drøye 20 minutter senere.

Nordmannen er på en delt tredjeplass på toppscorerlisten i La Liga med åtte mål så langt i sesongen. Real Madrids superstjerne Karim Benzema er blant de med like mange mål som den norske landslagsspissen.

Barcelona sin polske superstjerne Robert Lewandowski leder med 13 mål, mens Joselu har scoret 10 mål for Espanyol.