Bilde: Häcken Alexander Søderlund

Jeg skal innrømme jeg er såpass barnslig at jeg trekker litt på smilebåndet hver gang jeg ser navnet på Allsvenskan klubben Häcken, men til mitt forsvar, det er lite å glede seg over om dagen.

Tyrkiske klubber har for alvor fått opp øynene for norske spillere, det mange ikke er klar over her hjemme er at Tyrkiske Süper Lig holder et meget høyt nivå. Lykkes to i Tyrkia er veien kort til en av de fem store ligaene.

Les: Det er bare plass til en konge i byen!

Den norske angrepsspilleren med bakgrunn fra Haugesund og Rosenborg har prøvd seg blant de store gutta før, han har to sesonger i den franske klubben Saint-Étienne.

Alexander Søderlund forlater svensk fotball og klubben Häcken etter en sesong. Det melder Haugesunds Avis.

Häcken har godtatt et bud fra Rizespor og Søderlund er allerede på vei for å gjennomgå en medisinsk test som er planlagt for i morgen. Søderlund har tidligere sagt at han ønsker å avslutte karrieren i Haugesund, men det er enda noen år igjen for 33 åringen.

Rizespor ligger på 13. plass i den tyrkiske superligaen. I Tyrkia vil Søderlund spille mot flere andre nordmenn som Zlatko Tripic, Fredrik Gullbrandsen og Martin Linnes.

Les på F7: Disney+ lanserer Star som nytt underholdningsbrand

Det begynner å bli tett med norske spillere i Tyrkia, det er ikke så lenge siden Alexander Sørloth forlot Trabzonspor som toppscorer i Süper Lig.

Fredrik Gulbrandsen (Basaksehir)

Martin Linnes (Galatasaray)

Omar Elabdellaoui (Galatasaray)

Anders Trondsen (Trabzonspor)

Zlatko Tripic (Göztepe)

Torgeir Børven (Ankaragucu)

Vegar Eggen Hedenstad (Fatih Karagumruk)

Mesut Can (Amed, nivå to)