Hjem FotballEuropa League Ajax ble for tøffe
Ajax ble for tøffe

Ajax ble for tøffe

mars 17, 2017

FC København hadde en liten fordel fra hjemmekampen mot Ajax, men det viste seg fort at 2 – 1 ikke ville holde. Ståle Solbakken sine menn kom aldri helt inn i kampen, de tapte 2 – 0 og med det er Ajax videre til kvartfinale i Europa League med sammenlagt 3 – 2.

Ajax har det danske supertalentet Kasper Dolberg i knallform om dagen, han og Bertrand Traoré sørget for de to målene som var nødvendig.

«Vi åpner godt, og så får de 1-0 på et uheldig tidspunkt der vi føler vi har god kontroll. Så håper vi på å gå til pause der vi kanskje kan få gjort om på ting, men de får en straffe. Da blir det vanskelig, og vi må gamble. Da er de bedre enn oss», sa FCK-trener Ståle Solbakken etter kampen.

Vi er ikke fullstendig enig med Ståle om den gode åpningen, første omgang på første på Amsterdam ArenA var hjemmelaget sin, allerede etter to minutter burde nok Amin Younes ha gitt Ajax ledelsen etter et nesten fatalt tilbakespill av Jores Okore. I begynnelsen var det bare godt keeperspill fra Robin Olsen som hindret fler mål

Etter 23 minutter fikk Ajax betalt for trykket og Bertrand Traoré headet inn det første målet.

Karper Dolberg fikk straffe etter en felling av Okore i det 45 minutt, en straffe han selv satte sikkert i mål og lagene gitt til pause med 2- 0 og sammenlagt 3- 2.

Det ble ingen flere mål i andre omgang.

Les også: