Cattedrale. (foto: inter, twitter)

San Siro. En stadion fra 1926 som gjør noe så uvanlig som å huse to erkerivaler, som i tillegg er to av de beste klubbene i Europa. Nå skal den tradisjonsrike arenaen vike for Cattedrale.

Det er alltid delte følelser når klubber forlater stadionen med så sterke bånd, til fordel for en kliss ny og moderne arena. Vi gråt en tåre da Tottenham forlot White Hart Lane, men etter å ha opplevd Tottenham Hotspur Stadium, kan vi uten problem leve med fornyelsen. For en totalopplevelse!

Les: Har kommet opp med en genial plan for å overbevise Jude Bellingham

Nå skal den tradisjonsrike – og for motstanderne fryktede – stadion i Milano erstattes med en ny arenautforming inspirert av Milanos domkirke. Stadionen skal ikke bare være en festning for de to Serie A-klubbene, den skal også bli en fornyet del av byen.

På onsdag ble planene presentert. Designet heter Cattedrale, inspirert av Milanos Domkirke og Galleria Vittorio Emanuelle, med arkitektene som sto bak utviklingen av Wembley, de olympiske stadionene i Sydney og London, Emirates Stadium og Tottenham Hotspur Stadium.

Les på Engelske klubber: Tottenham akter å overtale Antonio Rüdiger

-Den nye stadionen i Milano blir et moderne grøntområde som skal brukes hele året rundt. Det nye området for sport og fritid og den 50 000 kvadratmeter store parken vil gjøre San Siro til området man drar til når man vil ha underholdning og dyrke sin sport, sier Inter-direktør Allessandro Antonello.

Les: The Telegraph: Ranieri og Watford henter Arsenal-spiller i januar

Ifølge Football Italia skal Cattedrale reises ved siden av den nåværende stadionen, som enten skal rives eller beholdes som en arena for andre lag. Området skal bli bilfritt, der parkeringen plasseres under bakken.

Kostnadsrammen er satt til rundt 500 millioner euro, der nye San Siro er planlagt å stå ferdig i 2027. Vi gleder oss!