(c) bilde: johnariise.com: John Arne Riise

Vi ble litt overrasket etter all den kritikken som John Arsen Riise har rettet mot sin gamle klubb Aalesund fotballklubb at de med så stor iver gratulerer han med heder fra byen. – Muligens kan det være de 20 millionene de fikk da de solgte han til Monaco i 1998.

Ordfører i Ålesund Eva Vinje Aurdal inviterte John Arne Riise til lunsj og et møte for å overrekke en gave, Sunnmørsposten skriver at kona til John Arne ble rørt til tårer.

Gaven var et maleri som ingen vet hvem som har malt. – John Arne Riise har flyttet tilbake til Ålesund og synes det er fantastisk å være tilbake.

Les: Ny spiss har landet i strålende vintervær

I dag ble John Arne Riise hedret av Ålesund kommune for sin rolle som ambassadør for byen. Aalesund fotballklubb vartet på sine sider med noe som kunne minne om poesi:

Gutten med stålviljen. Gutten som løpte, løpte og … løpte. Gutten som pløyde marka på Kråmyra. Gutten som reiste til Monaco. Gutten som ble mann.

Mannen som tok Liverpool med storm. Mannen som skjøt hull i nettmaskene bak Fabien Barthez. Mannen med flest landskamper for Norge. Mannen som vant Champions League. Mannen som kom hjem igjen.

Vi i Aalesunds Fotballklubb vil benytte anledningen til å gratulere John Arne på det aller varmeste. – Vi synes det er hyggelig de er venner igjen.

John Arne Riise er for tiden skiløper for team BN Bank, han stilte blant annet i Vasaløpet, men måtte bryte på grunn av et fall, noe svenske medier ikke koste seg med.