Henrik Melland (midten) er et av landets største fotballtalenter. Foto: Aafk.no

Henrik Melland er et av de mest ettertraktede fotballspillerne her til lands, og kan nå få proffkontrakt med Aalesund FK.

– Det er ei utvikling i fotballen der vi ser at utenlandske klubber henter norske spillere som er yngre og yngre. Henrik er i kategorien ung og veldig spennende. Han er inne på G15-landslaget og har markert seg godt der, sier utviklingssjef Sindre Eid til Sunnmørsposten.

LES: Strømsgodset fikk stryk av Lillebror


Om vi skal tro utviklingsjefen skal det ha tikket inn et bud på 15-åringen sist uke. Uten at han ønsker å si fra hvilken klubb det budet kom ifra. Henrik er sønn av sportssjef Bjørn Erik Melland. Det er derfor det er utviklingssjef Eid som uttaler seg i denne saken.


Men han avslører at det er en klubb fra en av de fem store ligaene

– Det jeg kan si, er at det er en klubb fra en av de fem store ligaene i Europa. Det er ikke bare én klubb som har forhørt seg om Henrik, det er det flere som har gjort, men det er bare én som har kommet med et konkret bud og vil kjøpe han.

I forrige måned var det nye kullet samlet på G15-landslagssamling, der det ble spilt internkamper. Planen var egentlig at det skulle spilles kamper mot andre nasjoner, men det lot seg ikke gjøre på grunn av koronaviruset.

– At interessen for våre unge-spillere er ett bevis på at vi gjør noe rett i klubben, vi er som kjent en klubb som utvikler spillere, sa Eide

LES: Høstens største Premier League-ran