David de Gea

Det tok litt tid før David de Gea, som har et helt år uten klubb bak seg, fikk fotfeste i sin nye klubb Fiorentina. – De kritikerne som var der har i kveld lært seg å elske den spanske keeperen.

Fiorentina vant 2 – 1 hjemme på Stadio Artemio Franchi over AC Milan

David de Gea har plutselig forvandlet seg til en straffespesialist i den nye klubben Fiorentina, og reddet TO straffer i samme kamp mot AC Milan. I Manchester United gikk den tidligere spanske landslagskeeren en gang i syv år uten å redde en straffe i Premier League før han avsluttet kanalen med en redning på tampen av sin tid på Old Trafford i en straffe tatt av West Ham-kaptein Mark Noble.

Les: Gamleklubben vil hente Gabriel Jesus fra benken til Mikel Arteta

Han fikk enorm kritikk for ikke å redde en eneste redning i 2021 Europa League-finalen mot Villarreal.

I første omgang gikk De Gea riktig vei for å nektet Theo Hernandez’ venstrebeinte angrep fra 12 yards.

Og så gjentok han heltdåden i andre omgang, denne gangen stupte han til motsatt side for å nekte den tidligere Chelsea-spissen Tammy Abraham med en sterk enhåndsredning.

Det er De Geas tredje strafferedning for La Viola, etter å ha sendt dem til Conference League med en nøkkelstopp i den kvalifiserte shoot-out-triumfen mot Puskas Akademia.

Mike Maignan, De Geas motsatte nummer, beviste også at han var verdt fra flekken – med franskmannen som holdt utenfor Moise Kean tidligere.

Les: Kampen som sender 200 millioner inn på Erik ten Hag sin bankkonto og setter spørsmål ved Ruud van Nistelrooy

Tidligere Milan-stjerne Yacine Adli satte Fiorentina til 1-0 før Christian Pulisic utlignet. Albert Gudmundsson hentet Fiorentinas andre til 2-1.