Erik ten Hag og Sir Jim Ratcliffe

Manchester United har gigantiske utgifter, eiere i Glazer-familien som gjennom flere år har satt klubben i enorm gjeld. Og nå, under manager Erik ten Hag kommer alle klubbens problemer til overflaten.

I kveld ble det uavgjort mot Porto FC som må være Filatelistforbundet sin fotball-klubb og imponerende nok, kaptein Bruno Fernandes klarte å bli utvist….igjen.

Trenger en manager som kan ta i et tak og skape entusiasme🥳🥳🥳

Nå er det på tide å gjøre som så mange andre klubber i krise! – Ring Tom Nordlie.

Manchester United som denne sesongen har et lønnsbudsjett på 185 580 000 pund omtrent 2,5 milliarder kroner, mens Porto FC har et lønnsbudsjett på 29 925 524 euro, omtrent 350 millioner kroner.

Les: Vålerenga er Eliteserieklubb igjen, mens Lillestrøm kjemper tappert mot nedrykk

Manchester United har rapportert et nettotap på 113,2 millioner pund i året frem til 30. juni, viser deres siste regnskap. Det følger tap på 28,7 millioner pund i 2022-23 og 115,5 millioner pund i 2021-22, og de siste tallene deres tar det totale tapet de siste fem årene til over 370 millioner pund. – Eller som det blir på norsk 5,2 milliarder.

Det var Harry Maguire som kom inn og reddet Manchester United fra fullstendig krise!

Det startet bra Marcus Rashford tok av tidlig fra venstrekanten, driblet seg forbi to spillere og plasserte ballen ved første stolpe. Øyeblikk senere økte United ledelsen til 2-0 gjennom Rasmus Højlund, som ble klarert i 16-meteren og dyttet ballen i nettet med en særegen avslutning. Danskens første mål for sesongen.

Les: Presset på for å sende Champions League-helten til Chelsea

Men det skuddet så ikke helt umulig ut å redde for Portos keeper heller. Porto kom imidlertid relativt raskt tilbake. 29 minutter var spilt da Pepé handlet forsiktig på en retur og nikket inn reduseringen fra kloss hold.

Bare fem minutter senere regnet det igjen. Utlånet fra Atlético Madrid Samu Omorodion var det første som kom på et innlegg og headet inn 2-2-målet.

«Dette er Manchester United under ti Hag (Erik, manager) i et nøtteskall. Laget har kollapset fullstendig igjen i møte med motgang som de så ofte gjorde i Europa forrige sesong,» skrev MEN-reporter Rich Fay.

I starten av andre omgang fullførte Porto snuoperasjonen. Samu Omorodion dukket opp foran mål og presset kraftig inn sitt andre mål for kvelden.

0-2 til 3-2, altså. En kollaps.

«Alle spør hvem (hvilken trener) der ute kan gjøre det bedre enn ti Hag. Men hvem der ute kan gjøre det dårligere?» kommenterteThe Athletic-reporter Adam Crafton i sosiale emdier.

Manchester United jaktet en utligning i sluttminuttene, men så ut til å lide et tilbakeslag da Bruno Fernandes fikk et rett rødt kort i det 81. minutt. Kjempen ga seg imidlertid ikke med det.

I tilleggstid, i det 91. minutt, utlignet innbytter Harry Maguire. Med det målet reddet han et poeng for Manchester United, som nå har to slike registrert i Europa League.

• Jeg dømmer oss ikke akkurat nå. Jeg dømmer oss på slutten av sesongen. Vi er i en prosess, bare vent. Vi må utvikle dette laget. Vi skal fortsette å jobbe og vi skal kjempe, sier Erik ten Hag til TNT Sports etter kampen.

De siste sesongene har Manchester United hatt en vane med å tape fører til tap av poeng. Dette er noe teamet trenger å slipe bort, ifølge Harry Maguire:

– Det er noe vi må fokusere på. Det har skjedd altfor mange ganger. Hver gang du slipper inn et mål må du nullstille og gå tilbake til spilleplanen som ga oss ledelsen. Det er noe vi må forbedre. Hvis vi ønsker at denne sesongen skal lykkes, kan vi ikke fortsette å slippe inn to mål, sier midtstopperen til TNT Sports.

Maguire uttrykte også sin tro på trener Erik ten Hag, som er under hardt press.

– Jeg har spilt for denne klubben i seks år, jeg vet hvordan det fungerer. Når man er inne i en vanskelig periode er spillerne og treneren under press. Han (ten Hag) er erfaren nok og har vært i denne klubben lenge, så jeg er trygg på at han vet hvordan han skal håndtere det.

Verdt å merke seg for den blågule delen var at Deniz Gül ble byttet ut med drøye ti minutter igjen å spille. Den tidligere Hammarby-spissen hadde en stor sjanse til å score og avgjøre kampen da han ble frispilt foran mål, men Manchester United-keeper André Onana reddet svenskens avslutning.

Vi vet det er tidlig i sesongen, men dette laget, under Erik ten Hag sin ledelse klarer ikke å kvalifisere seg til Champions League. – Nivået er ikke godt nok. Nå er det riktig av Manchester United i se i øynene de ikke er en toppklubb lenger.

Den norske 62 år gamle treneren har vært uten trenerjobb en stund nå og burde være klar til dyst. Han vet hvordan det er å drive en klubb med små resurser. Manchester United som har en gjeld på over 10 milliarder kroner trener å ta en samling i bunn.

Tom Nordlie som har trent klubber som Lillestrøm, Vålerenga, Viking, Start, Fredrikstad, Sandefjord og Odd Grenland var en aktiv vannpolo-spiller i 1980-årene, det kan gi spesiell innsikt som kan komme til nytte når det regner på Old Trafford.

Manchester United som ligger langt ned på Premier League tabellen reiser til Villa Park på søndag i møte med formlaget Aston Villa. På tirsdag vant de sin Champions League kamp mot Bayern München og de har etter seks runder 13.poeng på fjerdeplass i Premier Laegue.