Klarer norges beste klubb å nå hele veien til Champions League kvalifisering betyr det minimum 20 millioner euro i ekstra inntekter. Godt å ha når mørketida kommer og Aspmyra må flombelyses.

Onsdagens bortekamp var egentlig ikke veldig spennende, men alt kan skje i fotball. Med 4 – 0 i bagasjen fra første kamp var det klart for bortemæte mot RFS i latviske Riga i 2. runde av mesterligakvalifiseringen.

Det ble 1 – 3 og sammenlangt 7 – 1 til Bodø/Glimt.

Les: Det er ikke småpenger som Chelsea må legge imellom for å lande sommerens største byttedeal

Dertr venter knalltøff motstand i neste runde, regjerende seriemester i Polen andre år på Jagiellonia Bialystok. Laget overrasket alle, for den polske tabellen har ikke normalt Jagiellonia Bialystok på øverste halvdel engang. Etter Adrian Siemieniec ble hentet opp fra andrelaget 4.april 2023 har de vokst seg til et kraftsentrum i polsk fotball. Med seier der tar Glimt seg til mesterligaens avgjørende kvalifiseringsrunde. Med tap går de til europaligaplayoff.

Vertene startet best med et mål i det 14.minutt. Janis Ikaunieks klemte inn 1-0 og hentet raskt ballen ut av mål igjen.

I forkant gikk Oscar Kapskarmo i gresset etter en duell med RFS-keeper Fabrice Ondoa. Reprisene viste at keeperen traff spissen med en knyttneve, og etter en VAR-sjekk pekte dommeren på ellevemetersmerket.

Åtte minutter før full tid ordnet Ulrik Saltnes seieren da han rev seg løs og sendte en markkryper i mål til 2-1. Like etterpå skled tilsynelatende Kasper Høgh inn 3-1-målet, men reprisen viste at det var et selvmål av Ziga Lipuscek.

I 2022 var klubben nær ved å ta seg til mesterligaens gruppespill, men i den siste kvalifiseringsrunden snøt kroatiske Dinamo Zagreb gultrøyene for en plass i det gjeve selskap.

Sesongen før sa det stopp allerede i den første kvalifiseringsrunden. Da gikk imidlertid Kjetil Knutsens mannskap hele veien til kvartfinalen i conferenceligaen.