Det er fantastisk gøy å vinne fotballkamper og skikkelig bra når det skjer i forbindelse med noe som er så viktig som en kvalifisering til VM. 5 – 1 er også knallbra, men når det er Gibraltar vi slår er det greit å stikke fingeren i bakken og se hva lags prestasjon det norske landslaget faktisk har levert.

Det skal overhodet ikke være spennende om Norge en nasjon med 5,5 millioner innbyggere vinner over Gibraltar. – Det er 33 701 innbyggere i den lille nasjonen på sydspissen av Spania noe som er ca 10 000 færre enn i Larvik.

Les: Slutt på å leke butikk: Leeds satser 1,2 milliarder

Med andre ord: VG overskriften «Råeste vi har sett i Norsk fotball» kommer etter at vårt landslag har vunnet en knusende seier over Fram Larvik som for øyeblikket ligger på åttendeplass i PostNord Ligaen avdeling 2. – Og at vi øyner håp om deltagelse i VM i Qatar. Et land vi for øvrig ikke har lyst til å reise til.

Vi synes også det er gøy å vinne, men vi har slått en landsby som knapt nok har resurser til å skape et landslag. – Gibraltar har selvsagt null poeng så langt i kvalifiseringen. – De har til og med tapt mot andre fotballstormakter som Latvia og Montenegro.

Både Norge og Nederland har 13 poeng etter seks kamper.

Les: Liverpool-legende Robbie Fowler har fått sparken

Neste kamp for Norge i VM-kvalifiseringen er mot Tyrkia 8. oktober. Deretter venter Montenegro tre dager senere.