Holdt nesten. for Martin Ødegaard. (foto: Arsenal)

Snipp, snapp snute, eventyret ute. Arsenal kjempet intenst for å overliste Manuel Neuer, men måtte se Bayern-veteranen gå av banen på onsdag med flest clean sheets i Champions League-historien. Martin Ødegaard og Arsenal-spillerne var så nære avansement, men måtte innse at reven fra Bayern München brukte erfaringen fra tiår med Champions League-spill til å avgjøre. Ikke lenge etter at røyken hadde lagt seg i München, tipper vi økonomidirektøren til Arsenal tok frem kalkulatoren.

For londonklubben går dermed glipp av 12,5 millioner euro som bonus for å sikre semifinalebilletten. Mye penger, men det er en enda større inntekt Arsenal går glipp av.

LES: Harry Kanes neste trener holder signaturpennen klar

VM for klubblag skal ikke lenger være en turnering for de spesielt interesserte. I 2025 vil det være 32 lag som deltar (12 fra Europa). Ifølge Sky Sports får klubber som kvalifiserer seg til den sterkt utvidede turneringen rundt 50 millioner euro – for å delta. Med Arsenals CL-exit, tar RB Salzburg den siste billetten for europeiske klubber (FIFAs intrikate poengsystem avgjør hvilke klubber som får delta, Arsenal måtte gå videre til CL-semifinale).

12,5 pluss 50 millioner euro. Rundt 730 millioner kroner.

Arsenals økonomidirektør fikk neppe noen kvalitetssøvn natt til onsdag.

ENGELSKE KLUBBER: Utstøtt Manchester United-spiller åpner for retur til Old Trafford – på én betingelse